На почивка в къща за гости с бебе

Как да се подготвим, за да изкараме чудесно с нашето бебе.

Може да почувствате, че е невъзможно да вземете бебето си със себе си на почивка: храненето и смяната на пелените на ново, неудобно място може да изглежда плашещо. Почивката може да бъде наистина приятно изживяване за всички, ако отделите малко време за планиране и подготовка.

Независимо дали сте избрали къща за гости в планината и на морето, то следващите съвети ще направят пътуването и почивката много по-лесни.


Подготвена ли е къщата за гости за бебета и деца?

Преди да резервирате някъде, уверете се, че всички аспекти са подходящи за деца.

Предоставят ли къщите за гости бебешка кошара? Нужно ли е да носите ваш стол за хранене? Например, ако наемате къща с басейн, уверете се, че има такъв и за бебето, като и че градината е затворена и обезопасена. Подобно на собствения си дом, всички стълби и високите части на къщата трябва да бъдат безопасни за бебета.

В Петрови Вили сме помислили за тези аспекти от вашия престой и ви спестяваме нуждата да транспортирате тежки и неудобни за носене предмети.


Време за лягане на ново място

Някои къщи за гости ще осигурят кошара, но не забравяйте да проверите това предварително, в противен случай може да се наложи да си вземете кошара за пътуване. Можете да предпочетете да носите със себе си матрак за пътуване, дори ако вилата предлага детска кошара. Вземете със себе си монитора на бебето и нощна лампа, ако е свикнало да спи с такава.

Опаковането на одеяло и чаршафи с позната миризма ще помогне на вашето бебе да се успокои преди лягане, когато стигнете до новата си дестинация. Затъмняващата щора за пътуване също е добра инвестиция. Ако бебето ви има любима книга или мека играчка, която е част от неговата рутина преди лягане, не забравяйте да я вземете със себе си.


Не забравяйте чантата си за смяна

Използвайте компактна чанта за смяна, предназначена за пътуване. Не забравяйте да опаковате преносима подложка за повиване, аксесоари за пелени като крем за обриви от пелени, кърпички, пелени и торбички за пелени.

почивка в къща за гости с бебе

Почивка в къща за гости с бебе

Пазете бебето от слънцето

Слънцезащитните продукти не се препоръчват за употреба при бебета на възраст под шест месеца. Алтернативата е да предпазвате бебето си от слънцето по други начини.

Помислете за инвестиция в чадър с вградена UV защита, който може да бъде прикрепен към количка, както и плажна сянка. UV изскачащите палатки са чудесни за осигуряване на слънчево покритие за вашето бебе. То може да бъде подслонено там и по време на дрямка.

Покрийте прозореца на колата си до бебето със сенник. Слънчевата шапка е основно покритие за чувствителната кожа на главата, ушите и шията на вашето бебе.

В Петрови Вили сме подготвили, както сянка от чадъри около басейна, така и дебела сянка от многото дървета в двора.


Рационализирайте екипировката за пътуване

Бебетата се нуждаят от много неща, но не е нужно да носите всичко със себе си! Вместо това се съсредоточете върху предметите, които използвате ежедневно. Намаляването на количеството на това, което носите, може да бъде друг начин за облекчаване на товара, тъй като много задължителни бебешки продукти се предлагат в размери за пътуване, които лесно могат да бъдат хвърлени в пътна чанта.


Говорете с други майки

Опитните майки могат да бъдат чудесен ресурс, когато обмисляте почивка с бебе, така че научете от тях за това какво работи и какво не за първия ви семеен празник. От най-важното в чантата с памперси до това какво да вземете със себе си в колата или по време на път, прозрението на майките, които са „направили това“, може да бъде разликата между успешното пътуване и това, което ви оставя да копнеете за домашния комфорт.


От Петрови Вили подготвихме и списък с основни неща за почивка в къща за гости с бебе:
 • Столче за кола
 • Количка
 • Одеяло
 • Бебешки слинг
 • Подходящи за времето дрехи (и то много от тях)
 • Шапки
 • Голям запас от пелени
 • Всяко оборудване за хранене, което обикновено използвате
 • Паспорти (при задранично пътуване)
 • Основен комплект за първа помощ
 • Слънчев крем (за бебета над шест месеца)
 • Пелени за плуване (ако отивате на басейн или плаж)
 • Бебе-монитор
 • Тоалетни принадлежности (каквито обикновено използвате)
 • Преносима нощна лампа

Все още се чудите къде да направите вашата почивка с бебе в къща за гости? Ще се радваме да ни посетите в Петрови Вили Рибарица и да изкарате прекрасно с вашето бебе!